Smaakmeesters in Antwerpen is een culinair festival dat jaarlijks in de maand oktober gehouden wordt. Tijdens het openingsweekend bieden de deelnemende zaken (= de Smaakmeesters) proevertjes aan tegen €3, €5 of €8 en de rest van de maand oktober serveren ze suggesties speciaal voor het festival.
Hieronder vind je een overzicht van alle recensies die ik geschreven heb, met de vermelding van de Smaakmeester erbij. Deze zaken zal ik naar alle waarschijnlijkheid niet nog eens bezoeken. Per jaar kan je ook klikken op de volledige lijst met deelnemende horecazaken.
Als je met mij een Smaakmeester wilt bezoeken, maar je weet niet welke zaken juist hebben deelgenomen, kan je op die lijst klikken. Deze lijst zal ik bij elk nieuw bezoek bijwerken zodat je de recentste informatie hebt. Zo zie je welke Smaakmeesters ik al heb bezocht, welke suggesties ze tijdens het festival serveerden en wat hun openingsuren zijn. Op die manier kan je ook een specifieke Smaakmeester kiezen/vermelden als je me contacteert.
2020
In 2020 werd het culinaire festival beperkt tot het openingsweekend dat liep van 3 tot 4 oktober. Er namen in totaal 87 horecazaken aan deel. De volledige lijst vind je hier.
- We wisten van niks: Eat Wings, Como Tapas, Noordzee Antwerpen, Cafématic, Dr. Beer
- Een voorlopig afscheid: Gustu
- “Dag meneer Spaghetti”: Mister Spaghetti Antwerpen
- Niet zomaar een broodje: Bánh Mì Antwerp
- Vegan afhalen in de achtertuin: Spritz
- Take-out op hoog niveau: Bien Soigné
- Vegan afhalen op de bouwwerf: De Broers van Julienne
2019
In 2019 liep het openingsweekend van 5 tot 6 oktober en werd het culinaire festival beperkt tot 18 oktober. Er namen in totaal 126 horecazaken aan deel. De volledige lijst vind je hier.
- Waarom ik een idioot ben: De Godevaart, Bistrot De Pottenbrug, In de Balans, U Eat and Sleep, De Kaai, Brasserie De Post, The Chocolate Line, Salon de Thé Claude, CiPiaCe
- Twee voor de prijs van een: In Choc
- 7 euro voor een fles water: L’épicerie du Cirque
- Alles is op: Seef Brouwerij & Eetkaffee
- Creatief met kip: Poule & Poulette
- De beste hamburgers van ’t Stad: Manhattn’s Burgers
- Uit balans: Tota Empanadas
- Bovenal bemin één blog: Elfde Gebod
- Wie het kleine niet eert: SALT
- Okonomiyaki: een groentetaartje uit Japan: OKOZ
- Een suikercoma: Cereal Heaven
- Not my cup of matcha tea: Les Saveurs de Yamada
- Een après-ski op het Zuid: Matterhorn Süd
- Geen konijnenvoer: Murni (Zuid)
- Alles-behalve-lentegroenten: Bar Pistolet
- Je hebt afhalen en je hebt Italiaans afhalen: Cuore di Puglia
- De schokkende herwaardering van truffels: Pastificio Da Lory
- Prettig gestoord: Ting Tong
- Bezint eer ge begint: Ons Suzanne
- Mondeling examen hotelschool: Bún Bar & Restaurant
- NOvocado: The Shack
- Puffen, zweten, morsen: Compagnie Belge
- Terrasje op de rijbaan: Native
- Alle gekheid op een stokje: Satay
2018
In 2018 liep het openingsweekend van 6 tot 7 oktober en namen er in totaal 115 horecazaken deel aan het culinaire festival. De volledige lijst vind je hier.
- Duur, duurder, duurst: Restaurant Jerom, The Glorious, Fiskebar, Verso Café, Restaurant Nathan, Restaurant Marcel, El Puerto, Divin by Sepi
- Een paars Peruaans drankje: El sabor andino
- Dineren in het verleden: Sir Anthony van Dijck
- De Schelde aan zee: Restaurant Maritime
- Zelfkennis is het begin van alle wijsheid: Restaurant Xaverius
- De vegetarische McDonald’s: Greenway
- Laagjes van geluk: Livelli
- Luxepaard: Barbouf
- Zoete zonde: Chez Claire
- La Bella Italia: Nuova Era
- De schokkende waarheid over truffels: Pazzo
- Bij de Antwerpse Japanner: Dim Dining
- Een oude bekende: Bubble Waffle Café
- “Konijn met pruimen, begot!”: Pelgrom
- Twee vliegen in één klap: DOKA
- Van twee wafeltjes eten: B-Nut Wurgers & More
- Een existentiële crisis in de koffiebar: buchbar
- Don’t cry for me, Latin-America: Chakana
- Wentelteefjes en Olympisch zilver: Mirlo’s
- De laatsten zullen de eersten zijn: Sum Sum
- Zeg niet frituur tegen een croquettenbar: Croquettenbar Smaeck
- Een Antwerps roompasteitje…uit Portugal: De Groote Witte Arend
- De Ikea van de bourgeoisie: Cesar
- Zorgeloos: No Worries
- Ceci n’est pas une Pipe d’Anvers: La Pipe d’Anvers
- Work smarter, not harder: Griekse Taverne
- “Wilt u een bavet?”: Bavet
- Een huwelijk tussen het Zuid en het Zuiden: A’sur
- Alles kan beter: IJssalon ’t Bieke
- Wake me up before you Fish a’gogo: Fish a’gogo
- Minder gaat ook: Hümm | house of hummus
- Een gemist dessert: Kaffeenini
- Geklungel met eetstokjes: Umamido
2017
In 2017 liep het openingsweekend van 30 september tot 1 oktober en tijdens het gehele culinaire festival namen er 97 horecazaken deel. De volledige lijst vind je hier.
- Verzopen kiekens zonder kop: Sum Sum (Mercado), De 7 Schaken, Sil’eau, Tartoer, Günther Watté chocoladecafé
- Een sardienenblik met obers: Brasserie Shilling, De Smaaknatie, Désiré de Lille
- Keuze van de jarige: Würst, Konditori
- Het beste moet nog komen: Stadsbrouwerij – brasserie ’t Pakhuis, Sjokolat, Quetzal
- Eén zaal, zeven werelden: Bubble Waffle, Malar’s, Mr. Fish, Mixco Urban Mexican Taste, O’souk by O’tagine, The Lighthouse, Patates
- (Bank)roet en chocolade: Chocolatier Burie
- Gezonder, maar ook beter?: Maona
- Met de steun van tripel van Affligem: Brasserie HOBS
- Pragmatist tot in de kist: B23
- Een zwanenzang in stijl: Volef’s
- Donuts? Toch niet voor agenten: Hoeked Doughnuts
- Een verbrand omelet uit Siberië: Brasserie Bizie Lizie
- Amerikaans culinair kapitalisme: Hard Rock Café Antwerp
- Een gespleten persoonlijkheid: Bâo Bâo
- Ik had Wim Ballieus ballen in mijn mond: Balls & Glory
- Pizza met fruit: doodzonde of aanrader?: Otomat
- Perfectie in cupcakevorm: MoMade Cupcakes
- De gezondste, maar ook de beste?: Divers
- “May you stay forever young”: Café Zürich
- Ober, er zit een Smartie in mijn chocolademelk: Bar BASIL
- Op culinaire ontdekkingstocht naar Ethiopië: Gojo
- O tempura, o mores: Bia Mara
- Al draagt een Antwerps Handje een diamanten ring…: Philip’s Biscuits
- Een poging tot grootsheid: Huis De Colvenier
- Het frituur van Sergio Herman: Frites Atelier
- Klassiekers in een nieuw jasje: Bourla
- De zingende ober: Smooth & Tasty
- Komt een man bij de slager: “Een koffie aub!”: Butchers Coffee
- Ondergedompeld in (de wereld van) chocolade: ChocAlicious
- De beste crèmerie van ’t Stad: Crèmerie Germaine
- Hoe het niet moet: Urban Wraps
- Botsing van modern en klassiek: Brasserie Appelmans
- Een begrip in Antwerpen: Bakkerij Goossens
- Het beste kontje van de horeca: Le Zoute Zoen
- Ontbijt tot 16u: basil & time
- Geen viseter. Gaat naar een visrestaurant.: Brasserie Dock’s
- Een schoon stuk vlees: Meat Factory
- Eten in een loods: Lazy Jack
- Petje af!: Grand Café De Rooden Hoed
- Een veganistisch experiment: Rosenobel
- Spraakgebrek? Nee, gewoon een Zeeuw: Bún
- Een zwanenzang met een wasbordje: Flâneur
- De beste appeltaart van ’t Stad?: Felix Pakhuis
- Bestialiteit op een bord: Lollapalooza
- Een gemist ontbijt: Bakkerij Toon De Klerck
- Cocktails nippen in de achtertuin: Backyard